Tijdens de AgriFoodTech-beurs van afgelopen week waren veel nieuwe ontwikkelingen te zien. Zo ontwikkelt Sensing Clues bijvoorbeeld verschillende sensortypen die aan te sluiten zijn op het Internet of Things-platform van Sensing Clues. Via instelbare kennisregels op dit platform geeft de gebruiker aan wanneer hij een melding wil ontvangen via de nog in ontwikkeling zijnde Cluey-app.
De Trespasser vangt mobiel dataverkeer op binnen een straal van 200 à 300 meter en beveiligt bijvoorbeeld een boomgaard tegen sproeierdiefstal. Hier kan als kennisregel de maximale verblijftijd van het mobiele apparaat, dus persoon, in het beveiligde gebied als grens ingesteld worden.
Daarnaast test Sensing Clues momenteel geluidsensoren die reageren op bijvoorbeeld het geluid van gakkende ganzen. Software analyseert vervolgens het geluid en schat het aantal dieren in. Wanneer meer dan vijftig ganzen langer dan de ingestelde tijd ter plaatse blijven (kennisregel), krijgt de gebruiker een melding. In principe is elk geluid detecteerbaar en met software te analyseren. Sensing Clues (www.sensingclues.com(link is external)) staat open om nieuwe ideeën te testen.
In de nieuwsbrief van 28 december en volgend jaar in Fruitteelt volgen meer nieuwe ontwikkelingen, die (mogelijk) ook in de fruitsector toepasbaar zijn.

Dit bericht is geplaatst op woensdag 21 december 2016 - 11:08