Service2Fruit heeft een online platform voor de koop en verkoop van fruitbomen opgezet: Service2Trees. De ICT-afdeling van Service2Fruit bouwt de komende weken aan het nieuwe portaal. Begin maart 2017 moet dit operationeel zijn en kunnen (vrucht)boomkwekers en fruittelers overal ter wereld via www.service2trees.com onderstammen en fruitbomen verhandelen.
Gerty Wauters zal als medewerker Trade gebruikers begeleiden en adviseren bij het gebruik van het online platform. Wauters heeft samen met haar man Albert-Jan Markvoort een fruitbedrijf in het Belgische Tienen en heeft enkele jaren voor een vruchtboomkwekerijbedrijf gewerkt.

 

Service2Trees gaat volgens dezelfde principes als Service2Fruit werken. Vruchtboomkwekers kunnen partijen onderstammen of bomen via het platform aanbieden, maar omgekeerd kunnen fruittelers ook op het platform kenbaar maken dat zij een partij bomen zoeken. Boomkwekers kunnen hier dan op reageren. Wauters: “Het voordeel voor fruittelers is dat ze zich breder kunnen oriënteren op het aanbod van bomen en dat ze de zekerheid hebben dat vruchtboomkwekers de bestelde bomen ook conform de afspraken zullen leveren. Kopers doen een aanbetaling voor een gekochte partij bomen. Voor boomkwekers is dit een garantie dat de fruitteler de bomen ook daadwerkelijk afneemt. Op dit moment worden grote aantallen bomen en onderstammen gezocht voor internationale projecten. We verwachten dat deze vraag straks ook op het Service2Trees-platform geplaatst wordt. Dit betekent dat boomkwekers op een eenvoudige manier en zonder grote risico’s aan deze projecten kunnen leveren.”

 

De prijzen waarvoor partijen bomen of onderstammen zijn verkocht, zijn op Service2Trees door alle geregistreerde gebruikers te bekijken. “In eerste instantie schrikken boomkwekers hier wat voor terug, maar als ze er goed over nadenken, zien ze hier ook de voordelen van in”, denkt Wauters.
Voor Service2Trees wordt een platform gebouwd dat specifiek is toegespitst op de aankoop en verkoop van bomen en onderstammen. Wel is het zo dat gebruikers met een account op Service2Fruit automatisch ook toegang hebben tot Service2Trees en omgekeerd.
Potentiële gebruikers kunnen zich gratis registreren op Service2Trees / Service2Fruit. Ook het aanbieden of vragen van partijen bomen of onderstammen is gratis. Pas als een partij bomen daadwerkelijk is verkocht, betaalt zowel koper als verkoper een vergoeding aan Service2Trees. Deze vergoeding bedraagt voor appel- en perenbomen € 0,15 per boom, voor steenfruitbomen € 0,20 per boom en voor onderstammen € 0,01 cent per stuk.

Dit bericht is geplaatst op woensdag 21 december 2016 - 11:27