Foto2: Champost rijden, foto van Facebookpagina JE de Ruiter

Volgens weerman Piet Paulusma gaan we een zeer strenge winter krijgen. Dit is natuurlijk afwachten, maar fruittelers grijpen het almaar aanhoudende mooie weer aan voor allerlei klussen op het land. Loonwerkers en landmeters laten weten dat veel telers toch nog snel even een perceel klaar willen laten maken (en inplanten) en het gebeurt niet vaak dat ze zo laat nog in actie kunnen komen. De droogte, en misschien ook wel de uitspraak van Paulusma, zorgt er ook voor dat telers aan het aanaarden zijn (zie nieuwsfoto), klik hier voor een filmpje, en er champost wordt gereden (foto2).
De droogte zorgde voor sommige bedrijven ook voor nieuwe ongemakken, beton- en houten palen wilden de grond niet meer in, dus moest er in extreme gevallen water gegeven worden aan de paalgaten (Zie foto 3).

Foto3: voorgeboorde gaten kregen water

Weerrecord
In De Bilt was het dinsdagmiddag 6 november warmer dan 18,7 ˚C. Rond 14.30 uur was het maar liefst 19,0 ˚C: de hoogst gemeten novembertemperatuur sinds het begin van de metingen in 1901. Een bijzonder record! De maand oktober eindigde volgens het KNMI in de top 3 van de zonnigste oktobermaanden, sinds de metingen van 1901.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 8 november 2018 - 16:39