Werkgevers die het afgelopen schooljaar studenten van de BBL-opleiding in dienst hebben gehad kunnen tussen 2 juni en 15 september 2017 hiervoor subsidie aanvragen. Met de Subsidieregeling Praktijkleren stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkplaatsen aan te bieden. De subsidie geldt voor leerplaatsen voor studenten van het vmbo (leerwerktraject in de basisberoepsgerichte leerweg), mbo (beroepsbegeleidende leerweg), hbo (duale of deeltijdopleiding binnen de sectoren techniek of landbouw en natuurlijke omgeving), promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding.
Bedrijven komen in aanmerking voor subsidie voor de weken of maanden waarin de leerling of student in het schooljaar binnen het bedrijf is begeleid. De werkgever hoeft geen volledig schooljaar begeleiding te geven om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen. Deze tegemoetkoming in de begeleidingskosten geldt ook als een deelnemer voor de gestelde einddatum van de praktijk- of werkleerplaats stopt. Weken in eerdere school- studiejaren komen niet meer in aanmerking voor subsidie.
Wacht niet tot het laatste moment met de aanvraag, maar doe dit zo snel mogelijk na afronding van de begeleiding. Meer informatie over aanvragen en over beslissing en uitbetaling van aanvragen vindt u op mijnrvo.
In totaal stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tot 2019 jaarlijks 205 miljoen euro beschikbaar voor de regeling.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 11 juli 2017 - 19:06