Gisteravond vond op Proeftuin Randwijk de tweede supportersbijeenkomst plaats. Na het officiële gedeelte in de sorteerhal splitste stuurgroeplid Jan Peeters de aanwezigen in groepen voor een rondleiding over de proeftuin. Naast de vele demo’s en proeven lieten de rondleiders ook interessante ontwikkelingen zien. Op de minst schuine helling van de met gras en (on)kruiden begroeide hoop grond, freesde de proeftuin enkele stroken vrij voor de aanplant van druiven. Het begin van de Proeftuin Randwijk-wijn?

Ook wordt het bioperceel appel, met hoofdras Natyra en bestuiver Santana, uitgebreid met peren. Het biocertificaat laat nog even op zich wachten, want de omschakeling van gangbare naar biologische teelt duurt drie jaar.
Op het emissieperceel begon WPR inmiddels met dataverzameling in het kader van Fruit 4.0 waaraan ook de NFO deelneemt. Koppeling van data uit de boomgaard aan sorteerrapporten, levert een schat aan informatie op.

Gelukkig bleef de Proeftuin Randwijk vrij van nachtvorstschade. In totaal werd er vijf keer beregend en gedurende drie nachten brandden de vuurpotten. De appelbloesemkever verminderde wel het aantal vruchten. Met ruim 130 aanmeldingen bezochten de fruittelers en belangstellenden deze avond goed. Afsluitend genoten de supporters nog van een hapje en drankje tijdens de informele borrel. Klik hier voor een foto-impressie van de supportersbijeenkomst. Nog geen supporter van Proeftuin Randwijk? Meldt u dan aan en ontvang de maandelijkse nieuwsbrief plus gratis toegang tijdens bijeenkomsten op de proeftuin.

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 mei 2017 - 16:07