In het kader van het programma Gezonde Korte Ketens van Diverzio hebben 23 agrarisch ondernemers uit de Betuwe, waaronder 6 fruittelers, hun producten gepresenteerd aan 15 bedrijven en instellingen die actief zijn in de zorg. Het leverde 93 matches op tussen telers en afnemers.
De fruitsector wist zich goed te presenteren en haalde bovendien de twee awards binnen. Die voor de meest innovatieve pitch – korte presentatie van 3 minuten – was voor Theo Wolters van De Stokhorst Fruitkwekerij uit Groessen. Hij maakt zich samen met De Blauwe Tomaat hard voor de terugkeer van de SRV-wagen in de buurt. Niet de SRV-wagen die we kennen, maar een die mensen met een krap budget voorziet van gezond vers lokaal voedsel, dat normaal gesproken weggegooid zou worden. De tweede Gezonde Korte Ketens award – de aanmoedigingsprijs – ging naar Rob Janssen en Tonny van Eldijk, initiatiefnemers van Vanlokaalvoorlokaal, een breed samenwerkingsverband dat in de loop van het programma is ontstaan.
De bijeenkomst was de afsluiting van de cursus Gezonde Korte Ketens die Diverzio organiseerde. Tijdens de cursus leerden de agrarisch ondernemers hoe de markt voor belevering aan zorginstellingen in elkaar zit en hoe korte ketens tot stand kunnen worden gebracht. In totaal namen zes fruittelers deel aan het programma; B&B Fruit, Bunt Fruit, Fruitbedrijf M. Tijssen, Fruitbedrijf Gebr. Berben, Fruitkwekerij de Stokhorst, Fruitteeltbedrijf F. van Schip, Haneman Biofruit en Maatschap Janssen Fruitbedrijf. Deze bedrijven en hun producten zijn terug te vinden in de almanak die voor de zorginstellingen in de regio is gemaakt.

Gelderland was de tweede regio na Noord-Holland waar Diverzio de cursus heeft gehouden. Gelijktijdig is de cursus ook georganiseerd voor ondernemers in de regio rond Rotterdam. Zij presenteerden hun producten vandaag aan hun potentiële afnemers. Aan deze groep namen vier fruittelers deel.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 24 april 2018 - 19:46