Bos Brothers Fruit & Vegetables, dat in Hoek van Holland is gevestigd en onderdeel is van het Britse Morrisons Supermarkets, heeft van de retailer een voorstel tot sluiting ontvangen. Morrisons wil op deze manier een schakel  in de keten overslaan en zo kosten besparen. Het komende halfjaar blijft alles echter nog bij het oude, benadrukt Derk van Duijvenboode van Bos Brothers. In de tussentijd richt het bedrijf een ondernemingsraad op die vanaf januari in overleg zal treden met de directie van Morrisons. “Het is zeker een serieus voorstel van Morrisons, maar het is te voorbarig nu al vast te stellen dat we gaan sluiten”, vindt Van Duijvenboode.

Ook een tussenoplossing waarbij wordt gesneden in de activiteiten van Bos Brothers is nog mogelijk. “Morissons verkeert niet in zwaar weer, maar wil vanwege de al langer heersende supermarktoorlog naar een ander inkoopmodel waarin geen rol is weggelegd voor Bos Brothers”, licht hij toe.

Bos Brothers verhandelt jaarlijks 13 miljoen kg Nederlands hardfruit, waarvan het merendeel Conference. Van Duijvenboode verwacht dat er vraagt blijft naar Nederlands product, maar dat de manier waarop dat wordt betrokken mogelijk gaat veranderen. Bij Bos Brothers werken 47 mensen in vaste loondienst en 120 losse krachten. 

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 3 oktober 2014 - 13:12