Het Helicon-gebouw in Geldermalsen is compleet verbouwd en op 3 oktober feestelijk heropend. Twee parachutisten landden op de plek die straks het groene hart van de binnentuin wordt en droegen de sleutel over voor de opening van de school. De houten corridor die de twee gebouwen oorspronkelijk verbond, heeft nu plaatsgemaakt voor een grote aula met centrale ingang. Schooldirecteur Monique Witlam: “De twee losse gebouwen, waaruit de school eerst bestond, moesten écht samenhang krijgen. En de ingang moest een voor iedereen duidelijke, centrale plaats krijgen. Daar zijn we goed in geslaagd!”

De karakteristieke herkenbare grote kozijnen van het schoolgebouw zijn, met enkele aanpassingen, behouden gebleven. Ook de kassen worden nog gerenoveerd. Momenteel zitten er ruim 300 studenten op de school.

De grootse verbouwing onderstreept de ambitie van Helicon MBO Geldermalsen om een regionaal meeting point te worden. In de eerste plaats voor leerlingen, maar daarnaast ook voor bedrijven, gemeenten en andere organisaties uit de regio. De dag na de opening vond bijvoorbeeld de 55+ beurs plaats in het nieuwe pand.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 oktober 2014 - 09:08