Het Belgische bedrijf Biobest introduceert een speciale val voor de Japanse fruitvlieg Drosophila suzukii. De Japanse fruitvlieg komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië maar verspreidt zich snel wereldwijd. Sinds enkele jaren wordt deze vlieg al in Frankrijk waargenomen. Men verwacht dat het vliegje uiteindelijk ook in Nederland en België terechtkomt. Drosophila suzukii is een lastige plaag die in veel fruitsoorten erg schadelijk kan zijn.

De zogenaamde Dros-val van Biobest bestaat uit een duurzame val met een typerende rode kleur. De val wordt voorzien van een lokmiddel.

In de afgelopen jaren heeft Biobest met de vallen in het eigen Greenlab en op diverse proeflocaties in Zuid-Europa positieve ervaringen opgedaan. De val is geschikt om de aanwezigheid van de Japanse fruitvlieg te detecteren. Er zijn speciale richtlijnen waardoor de efficiëntie van de vallen hoog ligt. Het bestrijdingseffect van de vallen wordt in de komende jaren nader onderzocht. Voor meer informatie: Biobest ( www.biobest.be ).

 

 

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 25 mei 2012 - 12:00