Telersvereniging VI.P Vinschau in Südtirol heeft zich als doel gesteld dé nummer 1-leverancier te worden van biologische appels in Europa. Voor komend seizoen verwacht VI.P Vinschau een productie van 30.000 ton en binnen twee jaar een marktvolume van 40.000 ton.
De laatste jaren is het aandeel biologische appelteelt in de regio Vinschau aanzienlijk gestegen. Op dit moment beslaat het aandeel biologisch circa 17,5 procent van het areaal. Een derde van het productievolume wordt binnen Italië verhandeld, een derde gaat richting Scandinavië en 16 tot 20 procent van het volume vindt zijn bestemming op de Duitse markt, vertelt Gerhard Eberhöfer van VI.P Vinschau aan freshplaza.com.
Na de catastrofale nachtvorst was de productie in 2017 35 procent lager dan normaal. De eerste appelrassen, zoals Gala, waren in januari al uitverkocht. Andere rassen als Pinova en Braeburn zijn nog tot half maart beschikbaar. Vanwege de schaarste zijn de prijzen 20 tot 30 procent hoger dan normaal. Naast de bekende standaardrassen introduceerde VI.P Vinschau ook enkele nieuwe clubrassen. Ambrosia is al langer beschikbaar en recent werd het ras Bonita gelanceerd.

Een uniek project waarin VI.P Vinschau zich onderscheidt is ‘Project Biography’. Dankzij een complete traceability kan op elke verpakking de naam van de teler vermeld worden. Op de website www.biography.vip.coop kunnen consumenten meer lezen over de teeltbedrijven.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 6 maart 2018 - 19:40