Lucy Sweet, Early Giulia, Debby Green en Lucy Red zijn de welklinkende namen van vier nieuwe perenrassen die de Italiaanse rasontwikkelaar CIV vandaag en morgen presenteert op FuturPera. De vakbeurs is geheel gericht op de perensector en vindt plaats in het Italiaanse Ferrara, de thuisbasis van CIV. Gelijktijdig met deze tweede editie van de beurs, die in 2015 voor het eerst gehouden werd, vindt ook het World Pear Forum plaats. Productiviteit en rendabiliteit van de teelt van Abate Fetel en nieuwe trends en uitdagingen op het gebied van perenconsumptie en -afzet zijn belangrijke thema’s die tijdens dit congres aan bod komen.

Nieuwe perenrassen
CIV ziet de introductie van de vier nieuwe perenrassen als een belangrijke stap om aan de marktvraag te voldoen. De nieuwe rassen zijn afkomstig uit het rassenprogramma van de Universiteit van Bologna (UniBo), waarmee CIV een samenwerkingsverband heeft. De eerste contracten met private marktpartijen zijn al afgesloten en de bedoeling is de peren nu op grotere schaal in de praktijk te gaan planten.

De vier rassen hebben een oogstspreiding van vroeg tot laat in het perenseizoen. Lucy Sweet (PE1UniBo) is de vroegste en is, onder Italiaanse omstandigheden, vanaf eind juli oogstrijp.

De gebloste Early Giulia (PE2UniBo) volgt daarop met een verwacht oogsttijdstip in de eerste week van augustus.

Debby Green (PE3UniBo) is het groene zusje in de serie en is oogstrijp in de William-tijd, medio augustus.

Lucy Red (PE4UniBo) is, zoals de naam al zegt een opvallend rode peer, en sluit de rij met een ideaal plukmoment vlak voor de oogst van Abate Fetel.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 16 november 2017 - 20:19