Boerenfluitjes (netwerk van consumenten en boeren met meer dan 12.000 volgers op Twitter) initiatiefneemster Ester van Aalst heeft op Twitter een actie opgezet om geld in te zamelen waarmee de door de Russische boycot onverkoopbare groenten en fruit worden opgekocht voor de Voedselbank.
De hashtag #voedseldank, waarin mensen wordt opgeroepen 10 euro over te maken, is inmiddels tientallen keren ge-retweet. Met de inzamelactie wil Van Aalst klanten van de voedselbanken helpen en tegelijkertijd voorkomen dat telers al te zeer gedupeerd worden door de handelsboycot. Eerder deze week was al 1.730 euro overgemaakt voor dit doel.
Naast de actie van Boerenfluitjes roepen de Voedselbanken Nederlandse telers op om producten die zij over hebben aan de voedselbanken te schenken. Zij kunnen hiervoor contact opnemen via e-mail: genfwerving@voedselbankennederland.nl.
Nico van Ruiten van LTO Glaskracht zegt in de Provinciale Zeeuwse Courant het een sympathiek idee te vinden om overtollige producten aan de voedselbanken te schenken. Dit op voorwaarde dat Den Haag en Brussel toestemming geven om de producten uit de markt te halen. De NFO is het eens met Van Ruiten en staat achter de voorwaarde.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 14 augustus 2014 - 19:51