Ondanks de nodige controle-instanties en toenemende kennis en regelgeving blijven voedselschandalen zich opstapelen. Dit zorgt voor verwarring en ook wantrouwen bij de consument. Misschien wordt ook aan u als producent weleens de vraag gesteld hoe veilig Nederlands fruit nu eigenlijk is. Op nederlandvoedselland.nl is een interview met Bernadette Ossendorp van het RIVM te lezen. Als hoofd van de afdeling Voedselveiligheid legt zij uit hoe het gesteld is met de veiligheid van ons voedsel. Misschien biedt het u handvatten om vragen uit uw omgeving te beantwoorden.
Ossendorp: “Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest. Hoewel het door berichtgeving soms kan lijken alsof het aantal schandalen toeneemt, hebben we in de hele geschiedenis nog nooit zulk veilig voedsel gehad als nu. Dat hebben we vooral aan de wetenschap te danken. Hierdoor weten we steeds beter hoeveel we van een bepaalde stof binnen mogen krijgen zonder ziek te worden en hoe we producten bijvoorbeeld steeds beter en langer kunnen bewaren.
Voedselschandalen hebben vaak niet met de wetenschap of regelgeving te maken, maar met de uitvoering ervan en de controlemechanismen. Vaak gaan ze over gebrekkig menselijk handelen: iemand die de regels niet heeft nageleefd; met opzet of per ongeluk”.

Lees het hele artikel op nederlandvoedselland.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 november 2017 - 17:58