De coronabesmettingen in Nederland lopen op. Dat is slecht nieuws. Het kabinet heeft daarom nieuwe en strengere maatregelen afgekondigd. De NFO roept daarom haar leden op om alles in het werk te stellen om een tweede coronagolf te voorkomen. Maar vanuit de fruitsector is er gelukkig ook goed nieuws. René Simons, voorzitter van de NFO-klankbordgroep Arbeid: “De NFO-leden hebben in de afgelopen maanden laten zien dat zij de maatregelen serieus in acht nemen en dat laat zich ook zien in het zeer geringe aantal meldingen van besmettingen in onze sector. Het is een compliment aan alle fruittelers dat ondanks de drukte op de bedrijven het aantal besmettingen minimaal is. We hebben hier laten zien dat we coronaproof zijn. Wel blijft de oproep om de regels te blijven opvolgen en waar nodig aan te scherpen.”

Het kabinet heeft gisteravond aangekondigd dat nieuwe stappen nodig zijn om een verergering van de situatie te voorkomen. De nieuwe en strengere maatregelen moeten het aantal besmettingen indammen.

Voor alle ondernemers en werknemers is veilig werken van levensbelang en een belangrijke verantwoordelijkheid. Van belang blijft dat iedereen de basis gedragsregels in acht blijft nemen:
– Bij klachten: blijft thuis en laat je testen;
– Werk thuis, tenzij het niet anders kan;
– Houd 1,5 meter afstand;
– Vermijd drukke plekken;
– Was vaak je handen en nies in de elleboog.

Benut de NFO website nfofruit.nl/coronavirus waar tips staan hoe besmettingen kunnen worden voorkomen en waar bijvoorbeeld het protocol ‘veilig werken, veilig reizen en veilig wonen’ te vinden is. Dit protocol geeft duidelijke richtlijnen over hoe werkgevers en werknemers moeten omgaan met de hygiëne-maatregelen in de praktijk.

De NFO blijft u via de nieuwsbrieven, website en Fruitteelt op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 29 september 2020 - 18:26