Er komt veel kijken bij het werken met personeel. Denk aan contractvormen, cao’s, personeelsadministratie en kosten van arbeid. Om werkgevers hierin op weg te helpen, biedt de Werkgeverslijn land- en tuinbouw in de maand november een speciale e-learning aan: ‘Help, ik ben werkgever!’.

Deze e-learning kunnen agrarisch ondernemers zelfstandig doorlopen, of gezamenlijk tijdens een fysieke bijeenkomst. De e-learning is een basistraining voor werkgevers die bijvoorbeeld voor het eerst met personeel gaan werken. Maar de training is ook geschikt wanneer u geen HR-achtergrond heeft en toch goed beslagen ten ijs wilt komen als werkgever.

Programma

De e-learning is in de maand november kosteloos te doorlopen en bestaat uit zeven modules:

  1. Vormen van arbeid
  2. Cao’s
  3. Contractvormen
  4.  Kosten van arbeid
  5. Opstellen van een arbeidsovereenkomst
  6. Afspraken vastleggen bij het inschakelen van derden
  7. Aan de slag

De e-learning vergt anderhalf uur en zorgt ervoor dat u goed geïnformeerd bent om aan de slag te gaan als werkgever. Naast de e-learning biedt de Werkgeverslijn extra ondersteuning en inspiratie in de vorm van een fysieke bijeenkomst en meerdere digitale vragenuurtjes via Zoom. Hierbij kunnen werkgevers sparren met collega’s of vragen stellen aan de adviseurs van de Werkgeverslijn.

Bijeenkomst en digitale vragenuurtjes.

Om de e-learning een vliegende start te geven, organiseert de Werkgeverslijn voor deelnemers op maandag 7 november van 9.30 uur tot 12.00 uur een fysieke bijeenkomst. Deze vindt plaats bij het agrarische bedrijf Tuindershoek B.V. in IJsselmuiden.

Adviseurs Diana Eleveld en Marten van Lenthe van de Werkgeverslijn staan daarnaast iedere donderdag in november van 12.00 uur tot 13.00 uur voor de deelnemers aan de e-learning klaar. Tijdens deze open, digitale vragenuurtjes beantwoorden de adviseurs via Zoom vragen en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de onderdelen uit de e-learning.

Meer informatie en aanmelden  
Op de website van de Werkgeverslijn (www.werkgeverslijn.nl/onlinecursus) is meer informatie te vinden over de e-learning en bijbehorende bijeenkomst en vragenuurtjes. Ook deze animatie geeft meer informatie over de e-learning. Aanmelden is mogelijk via deze webpagina.

De e-learning wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 22 september 2022 - 16:05