De vruchtmaat is de afgelopen week flink toegenomen. De maat van de Elstar lag 5 augustus gemiddeld op 60,2 mm. De groei was  afgelopen week 2,9 mm. Tussen grotere en kleinere vruchten zit veel verschil. De kleine vruchten groeien 2 mm de grotere vruchten groeien 4,5 mm.

De maat van de Jonagold  lag 5 augustus gemiddeld op 64 mm. De groei was afgelopen week 3,77 mm.  De grootste vruchten zitten boven de 70 mm.

De maat van de Conference lag op 5 augustus gemiddeld op 49,5 mm. De groei afgelopen week was 3,44 mm, een zeer sterke groei van 0,5 mm per dag. Voldoende water en de temperatuur zorgen voor een goede groei.

Na de oogstraming volgt Delphy Fruit op een aantal bedrijven de vruchtmaat  van Conference, Elstar en Jonagold. Bij de oogst worden deze vruchten ook gewogen om te kunnen beoordelen of de gemiddeld ingeschatte vruchtgewichten kloppen met de raming van juli. Delphy meet de vruchten willekeurig; zowel grovere als kleinere vruchten om een goed beeld te kunnen krijgen van bomen met een gemiddeld behang.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 augustus 2016 - 07:40