Wageningen Universiteit is in samenwerking met agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy bezig met een belangrijk onderzoek onder telers over de beoordeling van groenten en fruit op basis van uiterlijke specificaties.
Belangrijk is om na te gaan wie in de keten bepaalt of producten goed of slecht zijn. Daarnaast wordt onderzocht wat er met producten gebeurt die op basis van uiterlijke specificaties (bijv. afwijkende kleur, vorm of grootte) niet toegelaten worden op de markt. Een andere belangrijke onderzoeksvraag is om te kijken of er (meer) mogelijkheden zijn om dergelijke producten op de markt te brengen. Hiervoor wordt een aantal scenario’s getest.
De WUR vraagt telers om mee te werken aan dit onderzoek. Klik hier voor de online vragenlijst en vul op de eerste pagina het wachtwoord ‘teler’ in om de vragenlijst te starten. U hoeft geen 6-cijferig wachtwoord in te vullen, maar enkel het woord ‘teler’. Het kan zijn dat u op vrijdag 24 juni via Wageningen Universiteit al een mail heeft gekregen over dit onderzoek, dan hoeft u de vragenlijst niet nogmaals in te vullen.
Voor vragen en meer informatie kunt u bellen of mailen met Ilona de Hooge van Wageningen Universiteit (tel. 0317 48 61 24, groenten.fruitonderzoek@wur.nl) of met Jan Geelen (tel. 0317 42 59 58, jan@geelen-consultancy.nl).
Telers die meewerken aan dit onderzoek kunnen een samenvatting ontvangen van de belangrijkste onderzoeksresultaten en een samenvatting van een soortgelijk onderzoek onder consumenten.
Alle resultaten worden anoniem verwerkt.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 juni 2016 - 15:36