Burgemeester Antoin Scholten van Venlo liet de Noord-Limburgse gemeenten weten dat de voorlopige cijfers van de Floriade een tekort van 9 miljoen euro laten zien. Tegenvallende inkomsten en hogere uitgaven voor exploitatie waren hiervan de oorzaak. Het overgrote deel van het tekort komt door de gebouwen en de grond die door de ontwikkelingen op de onroerendgoedmarkt voor een veel lagere waarde verkocht moeten worden dan men eerder van uitging.

De organisatie van de Floriade reageerde verbolgen in Limburgse media en noemde de berichtgeving onjuist. Volgens haar is het te vroeg om de balans eerder dan volgend jaar zomer op te maken. Wellicht is er nog een kleine winst, bij verlies draaien de vijf deelnemende gemeenten er voor op.

De voedingstuinbouw betaalde indirect, door een PT-bijdrage, mee aan het Huis van de Smaak. Het is niet mogelijk dat het budget van de voedingstuinbouw (1,3 mln. door PT en 1,5 mln. door o.a. bedrijfsleven) hierdoor uitloopt. Eén ding was vooraf afgesproken met organisator GroentenFruit Bureau van het Huis van de Smaak. De sector (PT) levert een bijdrage van 1,3 mln. en geen cent meer.

 

 

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 7 december 2012 - 13:30