De Opendeurdag in mei van Pcfruit pah in Sint-Truiden stond bol van de nuttige adviezen. De informatie stond in het teken van de spuitmachine en dan vooral hoe het middel het beste verdeeld en verspreid kan worden. Eén advies luidde als volgt: Werken met watergevoelig papier. Naast machine en middel hebt u nodig: watergevoelig papier, kleine knijpers, lijm, kladblok, pen, handschoenen, trap en de waarschuwing: raak het watergevoelig papier niet aan met natte handen.

Werkwijze:

1. Vouw watergevoelig papier dubbel en bevestig het met een knijpertje aan beide zijden van het blad. Plaats de papiertjes vanaf de hoogste tot de laagste plaats in het gewas. Doe dit zowel aan de buiten- als binnenkant van het gewas. Gebruik twee tegenover elkaar staande planten links en rechts van de rijbaan ver genoeg van het begin van de rij, zodat de spuitmachine op de juiste snelheid de planten passeert.

2. Voer de bespuiting uit. Spuit eerst de rij waar aan beide kanten watergevoelig papier zit en vervolgens de twee buitenrijen.

3. Neem de watergevoelige papiertjes af en plak het op in het kladblok zoals ze in de boom hingen. Gebruik een apart vel voor de linkse en rechtse plant.

4. Beoordeel de verdeling (laag tot hoog) in de boom en de bedekking (per papiertje) van het blad.

5. Stel de machine bij en begin opnieuw met punt 1. Herhaal de bespuitingen tot de verdeling en bedekking goed is. (In een volgende fruitteelt meer tips en trucs uit Sint-Truiden).

Dit bericht is geplaatst op vrijdag 10 juli 2015 - 12:56