De NFO Kwaliteitsmonitor toont dat in februari 80 procent van de supermarkten Elstar met prima hardheid (>gem. 5 kg/cm2) verkocht. Dat is een flinke stijging sinds december, toen 30 procent van de supermarkten een goede score had. Bij Conference scoort 35 procent een goede hardheid (> gem 4kg/cm2), hetzelfde als afgelopen december. NFO nodigde vorige week de Trekkersgroep en voorlichters uit om de monsters te bekijken en informeerde hen over de kwaliteitsontwikkelingen sinds 2011. Het jaar waarin de Trekkersgroep de lijn inzette om voor de consument een uniform en goede kwaliteit Elstar en Conference te bereiken.

Dit seizoen bleek voor Elstar een uitzonderlijk seizoen wat betreft de gemiddelde hardheid en het hardheidsverlies. Mede door de kwaliteit in bewaring goed te volgen, en hier in de afzet op te anticiperen, is in de laatste maand de Elstarkwaliteit in de winkels sterk verbeterd.
Bij Conference treedt deze ontwikkeling niet op. In 65 procent van de winkels ligt de gemiddelde hardheid onder de 4 kg/cm. Een vergelijkbaar niveau met de vorige monitorronde in december en slechts 15 procent beter dan vorig jaar februari. Voorlichters en kwaliteitsmanagers benadrukten het belang van het monitoren van kwaliteit in bewaring. Daarnaast sprak men het vertrouwen uit in het behoud van de positie van Elstar in het Nederlandse winkelschap.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 maart 2015 - 15:10