Op vrijdag 6 oktober 2017 opent Wageningen Food & Biobased Research de deuren van de vernieuwde faciliteit voor naoogsttechnologie en robotica. De nieuwe faciliteit is deels uitbreiding en deels verbouwing en modernisering van de huidige locatie. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica, sensorontwikkeling, bewaring & houdbaarheid, verpakkingen en computer vision zijn hier terug te vinden.
In de nieuwe onderzoeksfaciliteit komen alle disciplines onder één dak. Zo wordt de afdeling voor robotica in het gebouw ondergebracht en komt er bovendien meer ruimte om de apparaten te testen. Ook komt er een demo-plaza waar bedrijven hun nieuwe technologieën kunnen laten testen.
De bewaarcelletjes die voor het fruitonderzoek veel gebruikt worden, blijven bestaan, maar de besturing wordt ge-upgraded. Het wordt ook mogelijk om direct vanuit de cellen gasanalyses uit te voeren. Onderzoekers kunnen daardoor efficiënter werken.
Bij FBR was het al langer mogelijk om koeltrailers te testen, maar hiervan zijn de mogelijkheden uitgebreid. In de testruimte kan een grote koeltrailer worden getest bij temperaturen variërend van -20 °C (voorheen -5 °C) tot +50 °C.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 12 september 2017 - 20:48