Het nieuwe zachtfruit distributiecentrum van The Greenery in Breda is afgelopen zaterdag, 1 april, officieel geopend. Steven Martina (CEO The Greenery), Paul Depla (burgemeester van Breda) en Ad Boeren (PUC Zachtfruit) verrichten de openingshandeling onder toeziend oog van telers, relaties en medewerkers.
De nieuwe locatie is vooral ingericht voor het verpakken van aardbeien en asperges en rabarber, maar ook de kersen en pruimen zullen vanaf dit seizoen in Breda worden gesorteerd en verpakt. Ook importproduct wordt in het DC gelabeld voor het verder verhandeld wordt. Het sorteren en verpakken van blauwe bessen, frambozen, bramen en rode bessen blijft via Servicestation Zachtfruit/Van Garderen in Schalkwijk lopen.
Leden van de NFO-productgroep houtig kleinfruit en steenfruit kregen in februari al een rondleiding in het nieuwe pand. Het nieuwe DC heeft een totale oppervlakte van 13.400 m2, waarvan 8.200 m2 geconditioneerd. Het pand telt 23 docks en 9 koelcellen met stellingen van drie hoog, waardoor iedere pallet uniek te benaderen is. Eén cel is ingericht om extra snel terug te koelen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 april 2017 - 17:42