Vandaag raasde een zeer zware storm over Nederland. Inmiddels is de wind weer aardig afgezwakt. Vanuit diverse hoeken wordt er stormschade gemeld. Het betreft vooral losgewaaide dakgoten en dakplaten, omgevallen bomen en voorraadbakken en losgewaaid plastic van overkappingen.
Vanochtend was het ook even spannend in de beurshallen in Houten waar Dé Fruitteelt Vakbeurs plaatsvindt, maar gelukkig geen grote problemen. Wel kwam de tweede beursdag iets later op gang doordat standhouders werden opgehouden in de vele files.

In Hoek van Holland werd aan vanochtend zelfs windkracht 11 gemeten. Dat is sinds het begin van de metingen, in 1900, voor de dertiende keer. Een bijzonderheid dus. Opvallend was dat tot ver in het binnenland storm met windkracht 9 werd gemeten. Ook waren er zeer zware windstoten tot diep in het binnenland. Zo werd in De Bilt een zeer zware windstoot van 122 km/uur gemeten. De zwaarste windstoot bedroeg 143 km/uur en werd gemeten in Hoek van Holland.

Werkgeverslijn publiceerde op haar website het draaiboek voor Eerste Hulp bij Calamiteiten in land- en tuinbouw. Agrarisch werkgevers die te maken krijgen met schade door een calamiteit, zoals door de westerstorm van vandaag, kunnen dit draaiboek raadplegen. Het is ontwikkeld in samenwerking met Stigas. Het draaiboek helpt agrarisch werkgevers op weg in geval van stormschade of bij andere calamiteiten en is gratis te downloaden via werkgeverslijn.nl.

 Ook bij verzekeraar Interpolis loopt het momenteel storm. Telefonisch is de verzekeringsmaatschappij verminderd bereikbaar en er wordt opgeroepen tot het online doorgeven van schade.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 januari 2018 - 15:09