Hol Spraying Systems heeft de eerste vier combinaties van de H.S.S. CF2000AF-module en de zelfrijdende AgBot verkocht. Drie machines vertrekken richting Canada en één van de machines gaat rijden op het fruitbedrijf in Zeeland.

Vorig najaar gaf Hol op diverse locaties in het land praktijkdemo’s om de mogelijkheden van de AgBot te laten zien. De opbouw van de spuitmodule was er toen nog niet, maar sinds augustus is de machine zover dat het mogelijk is in de aanplant te rijden en te spuiten. Hendrik Hol: “We zijn nu bezig met de laatste testen in de boomgaard. We proberen de komende zes weken hiermee nog zoveel mogelijk uren te maken.”

Sinds vorig jaar zijn er, behalve de opbouw van de spuitmodule, geen grote wijzigingen gedaan aan de AgBot. “We hebben alles verder geoptimaliseerd. En we hebben eraan gewerkt dat de software van de spuitmodule goed communiceert met de AgBot”, vat Hol samen.
Naast de spuitmodule kan de AgBot ook worden uitgerust met andere machines in de hefinrichting. De AgBot kan werken met zowel mechanisch als elektronisch aangestuurde machines.

Bekijk hier een video van de rijdende AgBot op Proeftuin Randwijk.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 september 2022 - 16:11