Vacature: Communicatieadviseur met een groen hart

Over de functie

Ben jij de doortastende communicatieadviseur met een groen hart die de fruittelers nodig hebben?

Fruittelers zorgen voor een gezond product en aantrekkelijk landschap. Ze telen met respect voor de natuur en zijn gastvrij voor mens en dier. Daarentegen stelt de samenleving de telers voortdurend voor uitdagingen. Waardering voor het product én voor alle inspanningen van de fruittelers is daarin noodzakelijk. Om op deze zaken goed in te kunnen spelen is kennis, inspiratie én goede communicatie hard nodig.

Als communicatieadviseur ga jij de verenigingscommunicatie voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) naar een hoger plan brengen. Je hebt belangstelling voor de fruitteeltsector én voor wat de ondernemers in de sector bezighoudt. Ook volg je maatschappelijke ontwikkelingen en neemt deze mee in de communicatie naar de leden. Je vindt het leuk om communicatieactiviteiten zelf uit te voeren, maar je denkt ook strategisch mee. Je bent bevlogen, creatief en hands on. Je voelt je thuis bij een kleine organisatie en ziet graag direct effect van wat je doet.

Je gaat nauw samenwerken met zeven collega’s en met betrokken bestuurders met hart voor de mooie fruitteeltsector. Zij hebben verstand van de inhoud, jij helpt ze om hierover te communiceren. Je selecteert de relevante informatie en verwerkt die tot effectieve en aansprekende communicatieuitingen.

Geïnteresseerd? Lees snel verder!

 Wat ga je doen?

  • Je bent de spin in het web voor de communicatie van de NFO, je snapt wie de doelgroepen zijn. en je weet hoe je die het best informeert over het werk van de NFO. Je bedenkt, adviseert én voert zelf uit.
  • Als communicatieadviseur ben je  onderdeel van het redactieteam. Je neemt initiatief en voert uit. Je verzorgt bijdragen voor de nieuwsbrieven, social media en voor het vakblad Fruitteelt. Je adviseert op vorm, toon en inzet van communicatiekanalen.
  • Je helpt mee de communicatie van de NFO naar een hoger plan te brengen. Bij de NFO vind je veel kennis over de fruitteeltsector; jij helpt mee die voor het voetlicht te brengen.
  • Je gaat ook werken binnen het platform fruitvooruit.nl . Dit platform informeert de maatschappij over de sector en inspireert ondernemers. Je gaat daar de imagocampagne vormgeven en uitvoeren. Denk daarbij aan open dagen bij de telers.
  • Je krijgt alle ruimte om creatieve middelen in te zetten om mensen te bereiken, zoals het maken van filmpjes en inzet van social media. 

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de Communicatie of Journalistiek of een groene opleiding met de specialisatie Communicatie
  • Je hebt tenminste 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
  • Kennis van of ervaring met communicatie voor een vereniging/in de belangenbehartiging is een pré
  • Je hebt een vlotte pen en het is mooi als je thuis bent in het gebruik van grafische programma’s

Je bent een stevige persoonlijkheid die communicatiekansen ziet en verzilvert. Je hebt interesse in de fruitteeltsector en wat de teler bezighoudt. Je wilt graag bijdragen aan de trots van de sector en de sectororganisatie. Je hebt verstand van communicatie en hebt creatieve ideeën. Je hebt lef, durft te vragen en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit, maar weet wel je eigen werkgrenzen te bewaken.

Over het bedrijf

De Nederlandse Fruittelers Organisatie is een ondernemersvereniging van fruittelers. De telers telen een eerlijk, gezond en lekker product en dragen bij aan een mooi landschap. De NFO behartigt de belangen van fruitteeltondernemers met als bijzondere aandachtspunten: arbeid en werkgeverschap, gewasbescherming, markt, kennis en innovatie. Dat vraagt communicatie met bijvoorbeeld de overheid, de werknemersorganisaties maar vooral ook met de leden.
Daarnaast ondersteunt de organisatie de fruittelers op diverse vlakken. Denk hierbij aan het verhogen van de kennis en hun ondernemerschap. In die lijn geeft de NFO tweewekelijks het vakblad Fruitteelt uit en voorziet haar leden wekelijks van diverse nieuwsbrieven. Circa 80 procent van de beroepsmatige fruittelers is aangesloten bij de NFO.

De leden staan voorop bij de NFO en een groot aantal leden is bestuurlijk actief. NFO vertegenwoordigt de sector bij overheden en bijvoorbeeld werknemersorganisaties. Ze creëren ruimte en draagvlak voor de sector en laten zien wat de fruitteelt voor de samenleving betekent.

 Wat we je bieden

We bieden een uitdagende functie voor 32-38 uur per week. Een afwisselende functie in het hart van een sector die raakt aan de hele maatschappij en waar volop nieuwe ontwikkelingen en innovaties plaatsvinden. Je standplaats is Zoetermeer, maar je kunt ook thuis werken. Daarnaast ben je regelmatig in contact met ondernemers, dus ga je ook het land in. We bieden je een marktconform salaris ( € 3.500 – € 5.500,- op basis van 38 uur per week) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt onderdeel van een hecht team met hart voor de sector. Doordat de organisatie relatief klein is zijn de lijntjes kort en is je werk direct zichtbaar. Zo kun je meteen aan de slag met de website, social media en nieuwsbrieven en denk je gelijk mee  over de communicatie van de vereniging. Dus wil jij het verschil maken als communicatieadviseur? Reageer dan direct!

 

 

 

Interesse?

We kijken uit naar je reactie!

NFO heeft de werving en selectie voor deze functie exclusief uitbesteed aan USG MarCom. Voor meer informatie over de functie of jouw sollicitatie kun je contact opnemen met Manon van Heumen, Senior Talent Specialist bij USG Marcom. Manon is bereikbaar per e-mail op manon.vanheumen@usgmarcom.nl en telefonisch op 06-53677417. Als je direct wilt solliciteren, stuur dan een motivatiebrief mee met jouw CV.