Vacature: communicatiespecialist

De fruittelers zoeken een doortastende communicatiespecialist!

Fruittelers zorgen voor een gezond product en aantrekkelijk landschap. Ze telen met respect voor de natuur en zijn gastvrij voor mens en dier. Daarentegen stelt de samenleving de telers voortdurend voor uitdagingen. Waardering voor het product én voor alle inspanningen van de fruittelers is daarin noodzakelijk. Om op deze zaken goed in te kunnen spelen is  kennis, inspiratie én goede communicatie hard nodig.

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) zoekt een communicatiespecialist. Je hebt belangstelling voor de fruitteeltsector én voor wat de ondernemers in de sector bezighoudt. Ook volg je maatschappelijke ontwikkelingen en neemt deze mee in de communicatie naar de leden. Je vindt het leuk om communicatie-activiteiten zelf uit te voeren, maar je denkt ook strategisch mee. Je bent bevlogen, creatief en hands on. Je voelt je thuis bij een kleine organisatie en ziet graag direct effect van wat je doet.

Je gaat nauw samenwerken met zeven collega’s en met betrokken bestuurders met hart voor de mooie fruitteeltsector. Zij hebben verstand van de inhoud, jij helpt hun om hierover te communiceren. Je selecteert de relevante informatie en verwerkt die tot effectieve en aansprekende communicatie-uitingen.

Interessant? Lees snel verder!

 

Wat ga je doen?

  • Je bent de spin in het web van de communicatie van de NFO. Je snapt wie de doelgroepen zijn van de NFO. Je weet hoe je die het best informeert over het werk van de NFO. Je bedenkt, adviseert én voert zelf uit.
  • Je bent onderdeel van het redactieteam. Je neemt initiatief en voert uit. Je verzorgt bijdragen voor de nieuwsbrieven, social media en voor het vakblad Fruitteelt. Je adviseert op vorm, toon en inzet van communicatiekanalen.
  • Je helpt mee de communicatie van de NFO naar een hoger plan te brengen. Bij de NFO vind je veel kennis over de fruitteeltsector; jij helpt mee die voor het voetlicht te brengen.
  • Je gaat ook werken binnen het platform fruitvooruit.nl. Dit platform informeert de maatschappij over de sector en inspireert ondernemers. Je gaat daar de imagocampagne vormgeven en uitvoeren.
  • Je krijgt alle ruimte om creatieve middelen in te zetten om mensen te bereiken, zoals het maken van filmpjes en inzet van social media.

 

Wie ben jij en wat kun je?

Je bent een stevige persoonlijkheid die communicatiekansen ziet en verzilvert. Je hebt interesse in de fruitteeltsector en wat de teler bezighoudt. Je wilt graag bijdragen aan de trots van de sector en de sectororganisatie. Je hebt verstand van communicatie en hebt creatieve ideeën. Je hebt lef, durft te vragen en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je schrijft vlot en goed. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit, maar weet wel je eigen werkgrenzen te bewaken.

Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in de richting van Communicatie of Journalistiek of een groene opleiding met de specialisatie communicatie. Kennis van of ervaring met communicatie als vereniging is een pré. Het is mooi als grafische programma’s geen geheimen voor je hebben.

 

Wat doen wij?

De Nederlandse Fruittelers Organisatie is een ondernemersvereniging van fruittelers. De telers telen een mooi, gezond en lekker product en dragen bij aan een mooi landschap. De NFO behartigt de belangen van fruitteeltondernemers met als bijzondere aandachtspunten: arbeid en werkgeverschap, gewasbescherming, markt en kennis en innovatie. Dat vraagt communicatie met bijvoorbeeld de overheid, de werknemersorganisaties maar vooral ook met de leden.
Daarnaast ondersteunt de organisatie de fruittelers op diverse vlakken. Denk hierbij aan het verhogen van de kennis en hun ondernemerschap. In die lijn geeft de NFO tweewekelijks het vakblad Fruitteelt uit en voorziet haar leden wekelijks van diverse nieuwsbrieven. Circa 80 procent van de beroepsmatige fruittelers is aangesloten bij de NFO.

De leden staan voorop bij de NFO en een groot aantal leden is bestuurlijk actief. Wij vertegenwoordigen de sector bij overheden en bijvoorbeeld werknemersorganisaties. We creëren ruimte en draagvlak voor de sector en laten zien wat de fruitteelt voor de samenleving betekent.

 

Wat bieden wij jou?

We bieden een uitdagende functie voor 32-38 uur per week. Je standplaats wordt Zoetermeer, maar je kunt regelmatig thuis werken. Ook ben je regelmatig in contact met ondernemers, dus ga je ook het land in. We bieden je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt onderdeel van een hecht team met hart voor de sector. Doordat de organisatie relatief klein is zijn de lijntjes kort en is je werk direct zichtbaar. Zo kun je direct aan de slag met de website, social media en nieuwsbrieven en mag je direct meedenken over de communicatie van de vereniging. Je kunt het verschil maken!

 

Interesse?

We kijken uit naar je reactie! Solliciteren kan door je cv en motivatie te mailen aan skoning@nfofruit.nl

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met directeur Siep Koning, 06 – 5375 3512.