De laatste jaren is er veel aandacht voor precisiefruitteelt, zoals precisiedunning en wortelsnijden op taakkaart. Vanuit proeven en demo’s komt steeds meer onderbouwing dat het ook financieel interessant is om hiermee te starten. Tegelijkertijd is er inmiddels een brede keuze aan GPS-systemen en machines die op taakkaart werken. Dit maakt het voor de oriënterende fruitteler lastig om de keuze te maken om hierin te investeren. Met welk systeem maak ik de beste keuze om te starten? Kortom, welk GPS systeem past bij mijn bedrijf?

Kennis op Maat project ‘Precisiefruitteelt van onderzoek naar praktijk’ ziet deze drempel tot toepassing en organiseert daarom samen met de partners NFO, Agromanager, Munckhof Fruit Tech Innovators, Delphy en Aurea Imaging een informatiemiddag, waarin op een heldere en praktische wijze een overzicht wordt gegeven van de mogelijkheden. Welke GPS-systemen zijn nu inzetbaar in de fruitteelt? Om wat voor investeringsbedragen gaat het en wat kan het opleveren in rendement? En ook belangrijk: hoe werkt het systeem in de praktijk? Al deze vragen komen aan bod in deze informatiemiddag in presentaties en demo’s van deze systemen.

Een ieder die interesse heeft in het onderwerp is welkom. Deelname aan de informatiemiddag is gratis.

De inloop is vanaf 13.30 uur. Het programma start om 14.00 en duurt tot ca 17.00 uur.

Graag aanmelden via deze link.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Pieter van Dalfsen (WUR) via pieter.vandalfsen@wur.nl of 0252 462104.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.