Op 15 augustus vindt de jaarlijkse open dag van Proeftuin Randwijk plaats. In het middagprogramma zijn er zes rondleidingen met de focus op hardfruit. De rondleiding in de avond is gericht op de teelt van klein- en steenfruit. Ook is er weer een ruim opgezette bedrijvenmarkt en voldoende gelegenheid om met collega’s, onder het genot van een hapje en drankje, van gedachten te wisselen.

Middagprogramma Hardfruit
In zes rondleidingen zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  1. vruchtzetting en verruwing op diverse perenrassen;
  2. perenschurft
  3. effect overkappingen op productie, verruwing en ziekten en plagen bij appel en peer;
  4. ervaringen toekomstgerichte appelrassen.

Avondprogramma machinedemo’s
Om 19.00u start het avondprogramma. Dit staat in het teken van diverse machinesdemo’s. Onderwerpen zijn het opknappen van grasbanen, precisie fruitteelt, digital orchard, robotica en het emissieplein. Het emissieplein is onderdeel van het programma Weerbaarheid in de praktijk. Als bezoeker bepaal je zelf welke onderwerpen je wilt bezoeken.

Avondprogramma Klein- en steenfruit
De klein- en steenfruit telers zijn welkom om 18.00 uur op de bedrijvenmarkt, u kunt ook gebruik maken van de catering.
In de avond om 19.00 uur start de rondleiding in het klein- en steenfruit. Deze zal specifiek gericht zijn op rode bes, framboos en pruim.

Praktische informatie
Bezoekers zijn welkom vanaf 14.30 uur. Het programma start om 15.00 uur. Van 18.00-19.00 uur kunt u gebruik maken van de gratis catering. Tijdens de pauzes is er koffie, thee en fris. Rond 21.00 uur is er aansluitend een netwerkborrel.

Aanmelden is dit jaar niet nodig.
De entree is voor supporters en sponsoren gratis.
Degenen die nog geen verbinding hebben met de Proeftuin betalen €100,00 entree. Uiteraard is het ook mogelijk om op de dag zelf supporter te worden.

Proeftuin Randwijk kijkt er naar uit u te verwelkomen!