Proeftuin Randwijk organiseert samen met haar partners op dinsdagavond 23 mei een rondgang speciaal voor alle supporters van de proeftuin. Het thema van de rondgang is ‘De toekomst van gewasbescherming’.
We gaan in meerdere groepen onder leiding teeltadviseurs een ronde maken over de proeftuin. We staan stil bij diverse proeven en demo’s die lopen bij appels, peren, kersen, pruimen en kleinfruit. Hierbij zal onder andere aandacht zijn voor de activiteiten in het programma Weerbaarheid in de Praktijk waarin op de proeftuin getoond wordt hoe je met biocontrole en/of biostimulanten kunt werken aan een boomgaard die weerbaarder is tegen ziekten, en hoe je in 2027 met minder chemie én met toepassing van geïntegreerde gewasbescherming een zo gezond mogelijk gewas kunt telen.

Programma
18.45 uur Inloop
19.00 uur Start rondleidingen
21.00 uur Borrel en gezellig napraten

Ben je nog geen supporter en wil je wel deelnemen aan het programma? Meld je dan snel aan als supporter via proeftuinrandwijk.nl.

Deze bijeenkomst is onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het Platform Fruitvooruit.nl en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf van tot nagenoeg nul reduceren.