Op 23 mei aanstaande organiseert Proeftuin Randwijk in samenwerking met de NFO een middag voor jongeren (tot 35 jaar) die actief zijn in de fruitteelt. De middag draait rond het thema ‘De toekomst van gewasbescherming’.

Tijdens deze middag word je als jongere meegenomen in de zaken die op de sector afkomen op het gebied van gewasbescherming. Ook gaan twee sprekers in op de vraag op welke manier je nú al kunt inspelen op een toekomst met minder chemie in de boomgaard.

De jongerenbijeenkomst vindt plaats bij Proeftuin Randwijk en start om 15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur). Na afloop is er een hapje en een drankje geregeld.

Aansluitend is er in de avond de mogelijkheid om aan te sluiten bij de supportersbijeenkomst van de proeftuin. Deze bestaat uit een rondgang over de proeftuin, waarbij verschillende onderwerpen aan de orde komen. Er zal onder andere aandacht zijn voor het programma ‘Weerbaarheid in de Praktijk’, waarin op de proeftuin wordt getoond hoe je in 2027 met minder chemie én met toepassing van geïntegreerde gewasbescherming een zo gezond mogelijk gewas kunt telen.

Kortom: noteer de datum voor deze bijeenkomst in je agenda. Binnenkort volgt meer informatie over de sprekers en de precieze invulling van het programma.

De bijeenkomsten zijn onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen dit programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het platform FRUITVOORUIT.NL en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf tot nagenoeg nul reduceren.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 4 mei 2023 - 16:35