Greenports Nederland en LTO Nederland nodigen je uit voor een werkbezoek aan de kleinschalige en AKF-gecertificeerde huisvestingslocatie van aardbeienkweker HG Eerenburg in Nispen. Dit bezoek vindt plaats op 24 april aanstaande. Gemeenten, provincies, agrarische ondernemers, bestuurders en andere geïnteresseerden zijn welkom om bij de woonlocatie op het bedrijf te komen kijken. De NFO zoekt nog fruitbedrijven die ook bereid zijn om hun huisvestingslocatie open te stellen voor een dergelijk bezoek.

Het werkbezoek is onderdeel van een reeks bedrijfsbezoeken in Nederland. Zo werd eind vorig jaar een bezoek gebracht aan Drenthe Growers in Erica. Tijdens de werkbezoeken staat de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in de realisatie van huisvestingslocaties centraal. Zo wordt een inkijk gegeven in de diversiteit van huisvestingslocaties en krijgen deelnemers inzicht in de gekozen aanpak en de lessen die zijn geleerd. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en voor het uitwisselen van ervaringen.

Programma en aanmelden

Het programma op 24 april start om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en duurt tot 12.00 uur.

Onder meer wethouder Arwen van Gestel van de gemeente Roosendaal en ondernemer Charlotte Huijsmans zullen aan het woord komen. Op het betreffende bedrijf wonen, gedurende een periode van maximaal negen maanden, 50 internationale werknemers. Aanmelden kan via deze website. Hier vindt u ook meer informatie. Wees er op tijd bij, er is ruimte voor ongeveer vijftig deelnemers.

Bezoek aan fruitbedrijf

De NFO is voornemens om, samen met Greenports Nederland en LTO Nederland, een bezoek te organiseren aan een fruitbedrijf met huisvesting voor korte periode. Op die manier brengen we ook deze specifieke materie onder de aandacht van bestuurders. Wilt u als ondernemer uw bedrijf en huisvestingslocatie openstellen hiervoor? Neem dan contact op met Peter Baltus van de NFO: pbaltus@nfofruit.nl

Dit bericht is geplaatst op donderdag 4 april 2024 - 16:30