Feestelijke recepties gisteren in Echteld: Henny Vermeulen nam na ruim 43 jaar afscheid van AgruniekRijnvallei en Aryan van Toorn en Richard ter Beek vierden hun 25-jarig jubileum. ’s Middags was er een receptie voor zakelijke relaties, in de avond werden telers en medewerkers verwelkomd.

Henny Vermeulen richtte zich binnen AR aanvankelijk op de varkenshouderij, maar stapte in 2009 over naar AR Plant. Hier werd hij algemeen manager. In de afgelopen vijftien jaar had hij veel contact met fruittelers. Henny, die nu gaat genieten van zijn welverdiende pensioen, kijkt met een goed gevoel op de periode bij AR Plant. “De fruitteelt is een supermooie sector. Toen ik begon bij AR Plant was ik me er nauwelijks van bewust dat natuurlijke omstandigheden zo’n grote invloed hebben op de teelt. Ook ben ik onder de indruk van de professionaliteit en kennis in de sector. De fruittelers zouden trotser mogen zijn op hun bedrijven! Daarbij produceren ze ook nog eens goed en gezond voedsel.”

Henny laat de sector niet volledig achter zich. “45 jaar geleden heb ik appels en peren geplukt en dat ga ik dit najaar weer doen. Zo blijf ik toch betrokken bij de fruitteelt.”

Henny Vermeulen wordt opgevolgd door Richard ter Beek, die jarenlang verkoopleider rundvee was binnen AR. Richard vierde gisteren zijn 25-jarig jubileum bij de coöperatie, net zoals Aryan van Toorn. Hij is sinds 2005 manager van de CAF, dat onder Agruniek Rijnvallei valt. In die hoedanigheid geeft Aryan advies aan telers, coördineert hij het team en is hij verantwoordelijk voor de externe samenwerkingen. “Terugkijkend is er enorm veel gebeurd in de afgelopen 25 jaar”, zegt Aryan. “Toen ik begon, waren er bijvoorbeeld geen weerstations voor schurftmeldingen. We bepaalden toen met handmatige bladnatschrijvers met paardenhaar erin hoe groot het schurftrisico was. Dit spraken we in op een telefoonbandje, dat telers konden bellen. Later stapten we over naar de fax; dat was al een flinke vooruitgang.”

Hij geeft ook aan dat er op middelengebied veel is veranderend in de afgelopen jaren. “Aanvankelijk kwamen er vooral middelen bij, wat een grote technische aanwinst betekende, maar die zie je nu weer langzaamaan verdwijnen.”

De NFO feliciteert de jubilarissen en wenst Henny Vermeulen alle goeds toe!

Jubilaris Aryan van Toorn (foto links, in het midden) en Henny Vermeulen (foto rechts, in het midden), die met pensioen gaat.

Jubilaris Richard ter Beek (midden)

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 juni 2024 - 16:42