Vanaf half oktober ligt bij het Duitse Aldi Süd een eigen appel in de schappen: de Aldiamo. Deze exclusieve appelsoort is ontwikkeld in samenwerking met het Züchtungsinitiative Niederelbe (ZIN) en Hogeschool Osnabrück en wordt geteeld in het Altes Land. Klanten van Aldi konden afgelopen voorjaar stemmen welke naam ze het meest geschikt vonden voor de nieuwe appelsoort: Royaldi of Aldiamo. Het werd de laatste.
Vanaf half oktober start de verkoop in alle 2.000 vestigingen van de supermarktketen. De appel zal los worden verkocht. De Aldiamo is een roodgebloste knapperige appel van Duitse bodem. Dankzij de goede bewaareigenschappen kan het nieuwe ras vrijwel het hele jaar door bij Aldi Süd worden aangeboden.

Samen met Hogeschool Osnabrück werkt het veredelingsinstituut ZIN al meer dan twintig jaar aan de ontwikkeling van nieuwe appelrassen. De veredeling gebeurt met traditionele veredelingstechnieken. Aldi Süd trad in het najaar van 2019 toe als partner.
“We zijn erg blij dat de Aldi Süd-appel binnenkort eindelijk in al onze winkels verkocht zal worden. Aldiamo is een project dat alleen tot stand kon komen door nauwe samenwerking met onze jarenlange partners in het Altes Land”, benadrukt Erik Döbele, Managing Director Buying & Customer Interaction bij Aldi Süd.

Bekijk de video over de totstandkoming van Aldiamo.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 28 september 2023 - 16:28