Berrybrothers is genomineerd voor de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2022/2023. Stigas rijkt deze prijs jaarlijks uit aan bedrijven die serieus werk maken van gezond, veilig en vitaal werken. Het zachtfuitbedrijf en NFO-lid noemt de nominatie ‘een eer en een stukje erkenning dat we goed bezig zijn’.

Bedrijven worden volgens Stigas genomineerd voor de prijs omdat ze een visie hebben en deze visie leeft binnen hun bedrijf. Dit betekent onder meer dat bedrijfsleiding en medewerkers er samen over praten en de visie dagelijks in de praktijk brengen. “Stigas was vooral ook gecharmeerd van het feit dat iedereen telt en meedoet binnen ons bedrijf”, zegt Lynn Verstappen, HR-adviseur bij Berrybrothers. Het bedrijf, dat wordt gerund door Nijs, Gerco en Franciene van Zuilen, omvat bijna 100 hectare zachtfruit. Op de locaties in Roggel en Buren worden rode bessen, blauwe bessen, bramen, frambozen, witte en zwarte bessen geteeld. Het bedrijf heeft 90 jaarrond medewerkers en in het seizoen wordt opgeschaald naar 350 personeelsleden.

Het principe ‘iedereen doet mee’ komt op diverse manieren tot uiting in de bedrijfsvoering, geeft Verstappen aan. “Iedereen die nieuw begint op ons bedrijf, dus óók de seizoensmedewerkers, krijgt een uitgebreide introductie. Met uitleg over ons bedrijf, de regels die gelden, uitreiking van een welkomstpakket, et cetera. We willen dat iedereen zich welkom en thuis voelt bij Berrybrothers, en vinden het belangrijk om mensen in hun waarde te laten. En we doen ook regelmatig extra dingen voor ons personeel. Zo laten we wel eens een foodtruck komen of regelen we fruit voor iedereen. En als een medewerker problemen heeft, bijvoorbeeld met de zorgverzekering, helpen we hem of haar zoveel als mogelijk.”

De HR-adviseur geeft aan dat de leidinggevenden en het middenkader van Berrybrothers onlangs ook diverse interne trainingen volgden, waarin zij gezamenlijk benoemden waar ze trots op zijn en waar nog uitdagingen liggen binnen het bedrijf. “Hier willen we de rest van het bedrijf in meenemen, zodat we gezamenlijk onze strategie kunnen versterken en met zijn allen trots kunnen zijn op het bedrijf. Ook hier was Stigas enthousiast over.”

Volgens Verstappen werpt de geschetste koers duidelijk zijn vruchten af. “Seizoensmedewerkers komen graag terug. Deze strategie helpt om mensen aan ons bedrijf te binden”, zegt zij. “De nominatie voor de Stigas-prijs is voor ons een eer en een stukje erkenning dat we goed bezig zijn. We bouwen graag samen met onze medewerkers verder aan iets moois.”

Naast Berrybrothers zijn er nog vier genomineerden voor de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs, namelijk Slijkerman Kalanchoë, Kwekerij Moors, Van Ooijen’s Hoveniers en het bedrijf Markusse BV. Een onafhankelijke jury bepaalt wie de winnaar wordt van de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs, die wordt uitgereikt op donderdag 16 maart aanstaande. Daarnaast kan er vanaf 1 maart worden gestemd voor de publieksprijs, via deze website. Meer informatie hierover vind u hier.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 16 februari 2023 - 16:35