Het nieuwe digitale kloksysteem van Veiling Zaltbommel wordt vanaf 13 maart aanstaande opengesteld, na een intensieve testperiode.

Volgens directeur Gerard van de Anker zal Veiling Zaltbommel blijven veilen op kavel. “Iedere teler heeft zijn eigen nummer en producten met een passende prijs voor zijn onderscheidend product. We merken in onze communicatie dat er interesse uit Nederland, België en Duitsland is voor de digitale klok van Veiling Zaltbommel, zowel vanuit telers-, maar ook koperzijde. Ondertussen zijn we druk bezig om de kopers en telers in te schrijven die geïnteresseerd zijn in dit veilproces.”

Het aankopen kan volgens Van de Anker ook op afstand gebeuren, op een locatie die past bij de klant. “Tevens bestaat de mogelijkheid om nog aanwezig te zijn op de veiling en te kopen op de vernieuwde digitale klok. Wij investeren ook in een nieuwe look and feel van de afmijnzaal. Deze zal medio mei 2024 gerealiseerd zal zijn.”

De investering in de digitale klok moet de positie van Veiling Zaltbommel en haar telers versterken in de markt, zo schrijft de veiling in een persbericht.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 18 januari 2024 - 16:20