De DRT-lijst is uitgebreid met drie spuitmachines van Dominiak: dwarsstroomspuit Streamline met Driftreductiesysteem (DRS) en de dwarsstroomspuiten met Rechte mast en Hollandse mast met Driftreductiesysteem (DRS). Deze machines zijn opgenomen in DRT-klasse 99%.
De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft de beoordeling van de machines met positief resultaat uitgevoerd. Voor gebruik van de machines in de DRT-klasse 99% gelden strikte voorwaarden en moeten de machines met de juiste instellingen worden gebruikt.

Voor de Dominiak dwarsstroomspuit Streamline met Driftreductiesysteem (DRS) met een hoogte van 2,88 meter geldt de indeling in DRT-klasse 99% alleen in combinatie met spuitdoppen DRD-klasse 95% en aangepaste instellingen van de luchtondersteuning in de buitenste 6 rijpaden. De spuitdoppen op het ronde deel aan de bovenkant van de spuitmachine (3 doppen links en 3 doppen rechts) moeten dicht zijn en mogen dus niet worden gebruikt. Overige instellingen zijn een maximaal toerental van 270 rpm op de aftakas, lage luchtinstelling, eenzijdig bespuiten van de buitenste fruitgewasrij, alleen perceel inwaarts, en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur.

De indeling van de Dominiak dwarsstroomspuit Rechte mast (met een hoogte van 3,00 of 3,20 meter) en Hollandse mast (met een hoogte van 3,00 meter) met Driftreductiesysteem (DRS) in de DRT-klasse 99% geldt alleen in combinatie met spuitdoppen DRD-klasse 95% en aangepaste instellingen van de luchtondersteuning in de buitenste 6 rijpaden. Overige instellingen zijn volledig geopende luchtgeleidingskleppen bovenop de dwarsstroomspuit, een maximaal toerental van 270 rpm op de aftakas, lage luchtinstelling, eenzijdig bespuiten van de buitenste fruitgewasrij, alleen perceel inwaarts en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur.

De Dominiak-spuitmachines opgenomen in tabel 3 van de DRT-lijst.

De nieuwe versies van de DRD-lijst en DRT-lijst en de informatiebladen zijn te vinden op helpdeskwater.nl.

De DRD-lijst is voor zijwaartse bespuitingen niet uitgebreid met extra spuitdoppen. De DRD-lijst geeft een overzicht van de bruikbare doppen ingedeeld naar driftreductie, met daarbij de vervaldatum per dop.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 mei 2023 - 16:57