De DRT-lijst is uitgebreid met de spuittechniek Dominiak-dwarsstroomspuit met Zachtfruitmast en Driftreductiesysteem (DRS) in de DRT-klasse 99%. Ook is in het informatieblad voor de spuittechniek Dominiak-dwarsstroomspuit de hoogte van de Franse mast (zie foto) aangepast.
De indeling van de Dominiak-dwarstroomspuit met Zachtfruitmast (met een hoogte van 1,75 meter) met DRS in de DRT-klasse 99% geldt onder voorwaarde dat spuitdoppen uit de DRD-klasse 95% worden gebruikt in combinatie met aangepaste instellingen van de luchtondersteuning in de buitenste 6 rijpaden. Overige instellingen zijn volledig geopende luchtgeleidingskleppen bovenop de dwarsstroomspuit, een maximaal toerental van 270 rpm op de aftakas, lage luchtinstelling, eenzijdig bespuiten van de buitenste fruitgewasrij, alleen perceel inwaarts en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur.

Deze spuittechniek met indeling in DRT-klasse 99% is opgenomen in tabel 3 van de DRT-lijst.

Voor de Dominiak-dwarsstroomspuit met Franse mast is op het informatieblad de hoogte aangepast van 2,50 meter naar 2,30 meter (gemeten vanaf de grond tot bovenkant van de mast).

De nieuwe versie van de DRT-lijst en het informatieblad van de Dominiak dwarsstroomspuit zijn te vinden op iplo.nl.
De DRT-lijst is ook hier de downloaden.

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 8 februari 2024 - 16:50