Ben je geïnteresseerd in biodiversiteit op het fruitbedrijf en hoe je de natuur op en rond je bedrijf kunt inzetten om tot betere resultaten te komen? Dan is de studiegroep Biodiversiteit misschien iets voor jou! De studiegroep Biodiversiteit gaat op 10 mei weer van start en zal dit seizoen weer drie keer bij elkaar komen. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op het bedrijf van Roy en Angenita Gieling in Zeewolde. Onderwerpen zijn biodiversiteit & zonnepanelen en fruit telen zonder kunstmest. Daarnaast geeft Robert van der Horst (TP Solar) een presentatie.
Binnen de studiegroep is plaats voor enkele nieuwe deelnemers. Heb je interesse om mee te doen? Mail dan Jeannet Mulder van de NFO, via jmulder@nfofruit.nl.

De studiegroep is opgezet vanuit het Kennis op Maat-project Plantgezondheid, waarvan de NFO mede-initiatiefnemer is, samen met een aantal andere sectoren, LTO, en WUR. Financiering komt van Topsector Tuinbouw en uitgangsmaterialen.

Kijk op groenkennisnet.nl voor factsheets over onderwerpen die eerder aan bod kwamen in de studiegroep Biodiversiteit. De onderwerpen zijn:

  • Grondnestelende bijen
  • Muizenjagers
  • Bodemleven
  • Monitoring
Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 mei 2023 - 16:42