Slabbekoorn Fruit in Kapelle vormde vandaag het decor voor de Algemene Ledenvergadering van de NFO. Bijna honderd aanwezigen – bestuurders, fruittelers en adviseurs – lieten zich bijpraten over de ontwikkelingen.

NFO-voorzitter Ron Mulders presenteerde de vernieuwde Strategische Visie van de NFO. Daarnaast werden, in een goede sfeer, diverse actuele zaken besproken. Bijvoorbeeld de veranderingen in de politiek, het recente hoofdlijnenakkoord, vrijstellingen en andere gewasbeschermingszaken. Ook werd gesproken over de thema’s arbeid, de controles door de Nederlandse Arbeidsinspectie tijdens de oogst en de zware regenval vanochtend. Plaatselijk viel zelfs meer dan 50 millimeter regen. Verder waren er bloemen voor Marry Slippens-Reus, vanwege haar afscheid als hoofdbestuurslid.

Vanwege de nattigheid kon de rondleiding over het bedrijf niet doorgaan. In plaats daarvan gaf Martijn Slabbekoorn een presentatie, daarnaast was er later nog buiten een demo. Daarna was er tijd om bij te praten, onder het genot van een hapje en drankje.

In het vakblad Fruitteelt leest u binnenkort meer over de ALV.

Foto’s: Caroline van Assche en Sander Bos

Dit bericht is geplaatst op donderdag 16 mei 2024 - 16:50