Biodiversiteit is een onderwerp dat leeft binnen de fruitteelt! Dat bleek wel uit de grote animo voor het webinar ‘Evenwicht in de boomgaard, praktische toepassing van biodiversiteit’, dat afgelopen maandag plaatsvond. Ruim zestig belangstellenden volgden het webinar.

Onder leiding van NFO-voorzitter Ron Mulders werd vanuit diverse invalshoeken een dialoog gevoerd. Hoe gaan we balans/evenwicht vinden in biodiversiteit en bestrijding van plagen in de fruitteelt. Welke praktische toepassingen zijn er in de boomgaard? Wat vraagt dat van de ondernemer? Waar kunnen we vandaag mee aan de slag? Wat is nodig voor morgen? Al deze zaken kwamen aan bod. Karin Winkler van de WUR, Pier Oosterkamp van ECOstyle, fruitteler Lena Zevenbergen en Ferdy Tolhoek van CAF namen deel aan het webinar.

Ook was er ruimte voor inhoudelijke vragen van kijkers. Hierbij werd onder meer gevraagd of het aanplanten van hagen als verstopplaats wel een goede optie is, aangezien hier ook veel vogels in schuilen die schade kunnen aanrichten. Daarnaast kreeg Pier Oosterkamp de vraag hoe wordt gekeken naar de toekomst van het organische stofgehalte wanneer de stikstof- en fosfaatruimte van de agrarische sector steeds verder wordt ingeperkt.

Terugkijken en meer informatie

Benieuwd wat er is besproken? U kunt het webinar terugkijken via deze link.

Tijdens het webinar werden diverse documenten benoemd, die u als teler kunnen helpen om stappen te zetten op het gebied van biodiversiteit. Deze kunt u hier downloaden:

Binnenkort leest u in het vakblad Fruitteelt een uitgebreid verslag van het webinar.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 11 april 2024 - 16:45