Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en actief in de fruitsector? Sta je open voor een dag vol kennisdeling en gezelligheid, waarbij je een schat aan inspiratie kunt opdoen voor de toekomst? Onder meer onderwerpen als duurzaam telen en robotica komen aan bod. Meld je dan aan voor de jongerenexcursie ‘De Nieuwe Balans’, die de NFO en Fruit Tech Campus Young Fruit Pro’s organiseren op 15 mei aanstaande. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Het programma in het kort

We verzamelen om 9:00 uur op de Fruit Tech Campus in Geldermalsen. Na een kop koffie of thee gaan we met de bus naar Koppert. Hier bezoeken we het Experience Centre; dit geeft een interactief inkijkje in de wereld van het duurzaam telen en we ontdekken alles over biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving. Na een bedrijfspresentatie van Koppert is het tijd om te lunchen.

Na de lunch bezoeken we een zachtfruitteler voor een rondleiding. Daarna staat een excursie bij het RoboHouse op het programma. Dit is een fieldlab waarin robotica wordt ontwikkeld. Op dit moment verkeert de ontwikkeling van robotica voor de agrarische sector nog in de opstartfase. Maar je kunt je deze dag al wel laten inspireren door de vele voorbeelden uit andere sectoren. Bij het RoboHouse zal Melissa Spitteler namens TU Delft Agtech Institute ons meer vertellen over kunstmatige intelligentie (AI) en ook een aantal toepassingen in de agrarische sector benoemen.

Daarna gaan we terug naar de Fruit Tech Campus, voor een barbecue en borrel. Na het eten is het tijd voor de laatste presentatie van de dag. Deze wordt gegeven door Henk Schouten. Hij zal namens Wageningen University & Research iets vertellen over een nieuw project om appelrassen te ontwikkelen die resistent zijn tegen schurft en meeldauw.

Het doel van deze dag

Deze jongerenexcursie biedt volop inspiratie over wat jij kunt (gaan) doen om je bedrijf toekomstbestendig te maken, ofwel ‘in een nieuwe balans’ te brengen. Er is aandacht voor dingen die nu al kunnen, voor het verdienmodel en voor zaken die misschien op het eerste oog minder realistisch zijn maar wel elementen bevatten waarvan je kunt leren. Aan het eind van de dag ga je ongetwijfeld met nieuwe energie en een bredere blik op de toekomst huiswaarts.

Aanmelden

Aanmelden voor deze dag kan hier. Op deze site vind je ook verdere informatie over het programma.

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 15 mei 2024
  • Start- en eindpunt: Fruit Tech Campus, Oudenhof 40, 4191 MW Geldermalsen
  • Vervoer: bustour
  • Tijdsduur programma: Van 9.00 tot ongeveer 21 uur.
  • Prijs: €35,- p.p. (incl. barbecue en borrel)
Dit bericht is geplaatst op donderdag 11 april 2024 - 16:40