Zachtfruitkwekerij Simons uit Haaren bood gisteren, woensdag 13 maart, het eerste kistje Kwanza-frambozen van het seizoen aan voor de digitale klok van Veiling Zaltbommel. Daarmee is het frambozenseizoen op de veiling van start gegaan.

Het kistje werd gekocht door een koper die graag anoniem wil blijven. De opbrengst werd door Veiling Zaltbommel aangevuld tot een bedrag van 1250 euro. Dit gaat zoals ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Hospice De Samaritaan te Zaltbommel.

Zachtfruitkwekerij Simons is al meerdere jaren op rij de eerste aanvoerder van Kwanza-frambozen op Veiling Zaltbommel. “Dit jaar zijn we echter iets later dan in 2023”, zegt René Simons. Hij runt het bedrijf samen met zijn zoon Jim (in het midden op de foto, samen met twee medewerkers van Hospice De Samaritaan). “Dit als gevolg van de donkere februarimaand. Maar nu komt de productie heel vlot op gang. En de kwaliteit is prima, dus dat is mooi.”

Simons signaleert dat het aanbod van zachtfruit uit Zuid-Europa krapper is dan normaal. “Dit heeft alles te maken met de watertekorten aldaar, waardoor er minder is aangeplant en fruit uit deze contreien duurder is. Dat biedt kansen voor Nederlands zachtfruit.”

Foto: Agf.nl/Veiling Zaltbommel

Dit bericht is geplaatst op donderdag 14 maart 2024 - 16:30