Na een intensief traject is het de NFO alsnog gelukt om alle aangevraagde vrijstellingen voor Tracer en Exirel daadwerkelijk te realiseren. Nadat vorige week de vrijstelling voor Tracer in pruim versneld werd gepubliceerd, zijn nu ook de vrijstellingen voor Exirel (pruim, blauwe bes en druif) en Tracer (druif) gepubliceerd.

Het gebruik van Exirel is mogelijk in:

  • Pruim, vanaf 1 augustus 2024 tot 28 september 2024. In de maanden juni en juli is gebruik van Minecto One mogelijk. Klik hier voor het wettelijk gebruiksvoorschrift van Exirel.
  • Blauwe bes, vanaf 1 juli 2024 tot 28 september 2024. Klik hier voor het wettelijk gebruiksvoorschrift.
  • Druif, vanaf 15 juli 2024 tot 30 september 2024. Klik hier voor het wettelijk gebruiksvoorschrift.

Het gebruik van Tracer in druif is mogelijk vanaf 15 juli 2024 tot 31 oktober 2024. Het wettelijk gebruiksvoorschrift vindt u hier.

Eind vorige week is in een bijeenkomst met de toeleveranciers de gecontroleerde distributie besproken van zowel Exirel als Tracer. U kunt uw bestellingen plaatsen bij uw vaste leverancier. In het kader van de gecontroleerde distributie moet u als teler verklaringen ondertekenen. Deze ontvangt u van uw leverancier.

Alle vrijstellingen zijn onder gecontroleerde distributie vanwege de zorg van de overheid dat fruittelers zich onvoldoende aan de toepassingsvoorwaarden houden. Juist gebruik en aankoop onder gecontroleerde distributie zijn cruciaal om de bereidheid van de overheid voor het verlenen van vrijstellingen te behouden.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 20 juni 2024 - 16:45