
Fruittelerszoon Martijn Wisse uit Kapelle organiseert sinds dit voorjaar lunches, high teas en diners in de boomgaard van zijn ouders. “Er is veel belangstelling voor, de mensen zijn heel enthousiast en ze vinden het heel ontspannen om in de natuur te eten”, vertelt Martijn.
De 22-jarige kok startte in 2023 zijn eigen onderneming met het maken en verkopen van diverse soorten roomijs met fruit. Dit voorjaar breidde hij zijn activiteiten uit en biedt hij zijn gasten onder de naam Eten bij Tijn een culinair uitje tussen de fruitbomen. Voor de gasten staan er picknickbanken tussen de fruitrijen. In zijn gerechten gebruikt Martijn regelmatig fruit. “Ik werk veel met seizoensproducten, dus niet alles is altijd beschikbaar. Maar ik maak allerlei gerechten, dus niet specifiek rondom fruit. Bezoekers stellen soms wel vragen over de boomgaard. Dan willen ze bijvoorbeeld weten tussen welk appelras ze zitten te eten”, vertelt hij.
Martijn was maandag 26 mei te horen bij Omroep Zeeland. Klik hier om de uitzending te beluisteren