Op dinsdag 28 mei organiseert de NFO voor leden van de kring Limburg een excursie naar De Peelkroon in America. Eigenaar Rob van Enckevort teelt aardbeien onder glas en zal vertellen welke stappen hij heeft gezet om zijn bedrijf op een financieel gezonde wijze te verduurzamen. We gaan in op de risico’s en hoe deze te beperken en Rob deelt hoe hij zelf omgaat met het soms wat negatieve sentiment over de sector. “De bijeenkomst zal mooie discussies opleveren. Ik heb de wijsheid ook niet in pacht en ook wij lopen tegen dezelfde uitdagingen aan, maar wij proberen hier wel op voor te sorteren en ons voor te bereiden op wat de toekomst vraagt”, vertelt Rob. Als ondernemer is hij ervan overtuigt dat elk bedrijf stappen moet maken op het gebied van duurzaamheid. “Geen keuze maken is de slechtste keuze die je kunt maken. Iedere teler is vandaag de dag druk bezig, maar het is ook belangrijk om met de dag van morgen bezig te zijn en te investeren in duurzaamheid én een gezond verdienmodel.”

Tijdens het avondprogramma zal Emile Langerak van de Ondernemerschap Academy met de deelnemers in gesprek gaan aan de hand van enkele prikkelende stellingen van bekenden uit de fruitsector over duurzaamheid. Ook is er ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren om je bedrijf verder te verduurzamen met een duurzaam verdienmodel.

Aanmelden, voor leden van de NFO-kring Limburg, kan tot en met 13 mei. Klik hier voor het programma en het inschrijfformulier.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 7 mei 2024 - 16:36