Deze week zijn bij Van der Linden Fruitteelt Machines nieuwe typen maaiers en versnipperaars binnengekomen. De steeds beperktere mogelijkheden voor chemische onkruidbestrijding vragen een andere aanpak en veel telers kiezen ervoor de grasbaan breder te laten en zo herbiciden te sparen voor het bespuiten van de (smallere) zwartstrook. Van der Linden Fruitteelt Machines speelt daarop in met de STERK getrokken maaimachine die hydraulisch uitschuifbaar is van 200 tot 270 cm. De maaiers waren al langer in breedte hydraulisch uitschuifbaar, echter is dit type nu voorzien van een knikdissel en een wielstel om de machine spoorvolgend te maken. Verder is deze nog zwaarder uitgevoerd dan de standaard STERK-maaier.
“Ook voor telers met verschillende plantafstanden is deze maaier heel geschikt”, licht Richard van der Linden toe. De knikdissel maakt de machine spoorvolgend, waardoor maar een beperkte draaicirkel nodig is, ondanks dat het wielstel achter de machine de maaier langer maakt.
Daarnaast is bij de standaard maaier een zwevend bok en een uitschakelbare tandwielkast toegevoegd aan de optielijst. Met die laatste optie kan de maaier bij het vullen van de spuit worden uitgeschakeld voor de veiligheid.

Ook de STERK-versnipperaar is nu leverbaar met wielstel.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 16 mei 2024 - 16:25