De Fruit Tech Campus in Geldermalsen start in januari 2024, met ondersteuning van de NFO en Colland Arbeidsmarkt, twee nieuwe cursussen om fruittelers en hun medewerkers voor te bereiden op de toekomst. Het gaat om de cursus Precisiefruitteelt en de Vakopleiding Fruitteelt en Ondernemen. Uit een enquête die begin dit jaar werd uitgevoerd, bleek dat fruittelers behoefte hebben aan scholing op dit vlak. 

De twee nieuwe cursussen in het kort:

Precisiefruitteelt – Start op 18 januari

De cursus Precisiefruitteelt is een onmisbare cursus voor alle fruitteeltondernemers en -medewerkers die met precisiefruitteelt hun opbrengst willen vergroten. Onafhankelijke experts en telers vertellen in deze cursus alles wat je moet weten om precisiefruitteelt succesvol te implementeren. De experts delen het eerlijke verhaal over de technische, theoretische én financiële aspecten van precisiefruitteelt. Je gaat zelf aan de slag met geavanceerde technieken, zoals datagestuurd wortelsnijden, precisiespuiten en autonoom rijden.

Meer informatie en aanmelden: https://precisie-fruitteelt.nl/

Vakopleiding Fruitteelt en Ondernemen – Start op 16 januari

Voor diegenen die de fruitteelt niet alleen als een vak, maar ook als een onderneming zien, is de vakopleiding ‘Fruitteelt en Ondernemen’ de perfecte keuze. Je krijgt, verspreid over 19 dagen gedurende zeven maanden, een goede visie op een vitale bodem, een gezond gewas en ondernemerschap. Deze modules zijn ook als losse cursussen te volgen. De inhoudelijke leiding van deze cursus is in handen van topprofessionals van Proeftuin Randwijk. De opleiding is geschikt voor nieuwe of toekomstige ondernemers in de fruitteelt, zij-instromers of medewerkers in de fruitteelt.

Meer informatie en aanmelden: https://fruittechcampus.nl/education/opleidingen/fruitteelt-vakopleiding/

In de eerste editie van het vakblad Fruitteelt in het nieuwe jaar kunt u een uitgebreid artikel lezen over de nieuwe cursussen van de Fruit Tech Campus.

Foto: Fruit Tech Campus

Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 december 2023 - 16:41