Everest Fresh gaat vanaf 2024 de inkoop van groente en fruit voor Jumbo verzorgen. De supermarktketen sloot zich in september 2023 al aan bij de internationale inkooporganisatie voor inkoop van producten van A-merken. Hierdoor maakt Jumbo deel uit van een netwerk van Europese supermarktretailers die gezamenlijk prijsonderhandelingen voeren. Door nu ook de inkoop van groente en fruit hierin onder te brengen, hoopt de supermarkt ook hiervoor te kunnen profiteren van schaalvoordelen om zo klanten een nog betaalbaarder assortiment te bieden. Dat schrijft Jumbo in haar jaaroverzicht.
Overigens verandert de rol van de vaste leveranciers volgens Jumbo niet nu de groenten en fruit internationaal gezamenlijk wordt ingekocht via Everest Fresh, is te lezen op gfactueel. Jumbo noemt leveranciers als FruitMasters en The Greenery ketenpartners. Daar komt nu dus een internationale inkooporganisatie tussen met als doel grotere volumes voor scherpere tarieven afnemen.

Ook middels het partnerschap met Everest Fresh blijft het doel zoveel mogelijk groente en fruit uit Nederland te blijven afnemen. Ton van Veen: “Dat is een must, want de nadruk op verse producten van hoge kwaliteit uit eigen land is belangrijk voor ons. Nu al komt het overgrote deel van ons versaanbod van Nederlandse bodem en dat aandeel zal komende jaren verder toenemen. Dankzij de gezamenlijke inkoop verwachten we ook met dit aanbod schaalvoordelen te behalen.”

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 januari 2024 - 17:07