Heb jij visie, ambitie en duidelijke doelen voor jouw bedrijf? Dan is het Nuffield Scholarship misschien iets voor jou!

Als scholar volg je in 2024/ ‘25 een programma waarbij je een nationaal en internationaal netwerk opbouwt, een studie uitvoert en kennis opdoet voor jezelf en je eigen bedrijf. Een Nuffield scholarship is voor agrariërs die hun nek durven uitsteken en zichzelf verder willen ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap en innovatie. Het scholarship opent deuren die anders gesloten zouden blijven. In de afgelopen tachtig jaar namen meer dan 2000 scholars uit de hele wereld deel aan het programma.

Je krijgt toegang tot kennis over nieuwe productiemethoden, management- en marketingsystemen en bouwt tegelijkertijd een wereldwijd netwerk op. Daar komen levenslange vriendschappen uit voort, maar ook een duidelijk inzicht in globale, politieke en culturele ontwikkelingen en hoe deze Nederland en jouw bedrijf beïnvloeden. Niet voor niets wordt een Nuffield scholarship wel een ‘life changing opportunity’ genoemd.

Nuffield scholarship 2023

Aanmelden voor het Nuffield scholarship 2024 is nu mogelijk. Als Nuffield scholar 2024 onderneem je de volgende activiteiten:

  • Kennismaking met Europese Nuffield scholars, van 4-6 mrt 2024 in de UK.
  • Aansluitend de Contemporary Scholars Conference (CSC) van 7-16 maart 2024 in Brazilië. Bij dit programma zijn alle circa 80 Nuffield scholars van 2024 aanwezig. Er wordt op hoog niveau ingegaan op onderwerpen als innovatie, integriteit, ondernemerschap, diversiteit en persoonlijke ontwikkeling.
  • Optioneel maar zeer aan te raden: deelname aan een Global Focus Program (GFP) in 2024. Je reist in vier aaneengesloten weken de wereld rond met een groep van ca. 10 personen, waarmee je zeer intensief de kansen en uitdagingen in de landbouw op wereldniveau en in diverse landen bestudeert.
  • Eén week per jaar komt er een GFP-groep langs in Nederland. Met je mede-2024 Nuffield scholars uit Nederland organiseer je dan een weektour door agrarisch Nederland voor zo’n 10 buitenlandse Nuffield scholars.
  • Een individuele reis naar het buitenland. Tijdens het Nuffield scholarship ga je in totaal minimaal zes weken (waarvan minimaal twee weken aaneengesloten, voor wie een GFP heeft gedaan is dit korter) naar het buitenland, op zoek naar kennis en inzichten voor jouw eigen onderzoeksvraag.

 

Scholars uit het buitenland bezoeken ook jouw bedrijf. Zij brengen vaak vernieuwende ideeën en inzichten. Je communiceert tijdens je scholarship actief over je bevindingen en levert een eindproduct op.

Aanmelden

Aanmelden voor het Nuffield scholarship 2024 is mogelijk tot en met 30 september aanstaande. Op de Nuffield najaarsbijeenkomst van 1 december 2023 worden de Nederlandse scholars van 2024 bekend gemaakt.

Nuffield Nederland stelt per kandidaat € 7.500 beschikbaar voor het scholarship. Uit dit bedrag worden ook de kosten betaald van het verplichte introductieprogramma plus de deelname aan de bijeenkomsten in Engeland en Brazilië.

Kijk op www.nuffield.nl voor het inschrijfformulier en de voorwaarden.

Meer informatie opvragen en/ of aanmelden voor dit scholarship kan ook bij Djûke Smith: info@nuffield.nl of tel.06-42924931.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 10 augustus 2023 - 16:35