Verzekeraars AgriVer en BFAO – waar ook OFH onder valt – zijn per 1 mei gefuseerd. Beide partijen gaan verder onder de naam AgriVer, dat nu de grootste verzekeraar voor de open teelten in Nederland en België is.

Recent gingen de leden van beide verzekeraars en De Nederlandsche Bank akkoord met de fusie. AgriVer is gespecialiseerd in het verzekeren van glastuinbouw- en akkerbouwgewassen en BFAO biedt – onder de merknaam OFH – onder meer hagelverzekeringen en brede weerverzekeringen aan voor fruittelers. Ook PotatoPol en OBV, die verzekeringen aanbieden voor aardappeltelers en boseigenaren, vallen onder BFAO.

Volgens het uitgedane persbericht gaat de gefuseerde organisatie haar leden een breed scala aan verzekeringsproducten aanbieden. waaronder de Brede Weersverzekering. “Daarnaast zullen innovatieve verzekeringsoplossingen en diensten worden ontwikkeld om agrarisch ondernemers te ondersteunen bij de gevolgen van extreem weer en andere ondernemersrisico’s”, zo staat in het bericht.

Marcel Rooijmans en Gert Jan van Dijk, bestuurders bij BFAO, geven in een reactie aan: “Ons principe – met elkaar de risico’s van extreem weer opvangen – staat centraal. De fusie stelt ons ook beter in staat om onze kosten laag te houden en onze dienstverlening aan te passen aan de wensen van de agrarisch ondernemers van de toekomst.”

Volgens Gerard van Noordenburg, directeur van AgriVer, heeft de fusie een groot strategisch belang: “Het agrarisch ondernemerschap verandert voortdurend, met name door de versnelde klimaatverandering en de steeds veranderende wet- en regelgeving. Onze leden ervaren de noodzaak om hun bedrijfsvoering hierop aan te passen en ondervinden daarbij nieuwe bedrijfsrisico’s. Het is van essentieel belang dat we hen blijven voorzien van moderne verzekeringsoplossingen en diensten.”

Dit bericht is geplaatst op donderdag 2 mei 2024 - 16:39