Na supermarktketens Jumbo, Aldi en Dirk mag nu ook Lidl het On the way to PlanetProof-keurmerk voeren voor onverpakte groenten en fruit. Deze stap is volgens Lidl van belang om de betrouwbaarheid van de gehele productieketen te waarborgen en consumenten te informeren over de verduurzaming van het groente- en fruitassortiment.

Naast de bovenwettelijke eisen die On the way to PlanetProof stelt op het gebied van natuur en klimaat, vindt Lidl de betrouwbaarheid en transparantie van het keurmerk belangrijk. Anke van ’t Klooster, duurzaamheidscoördinator Lidl: “Samen met onze boeren en telers zetten wij ons al jaren in om ons assortiment te verduurzamen. Inmiddels zijn al onze Nederlandse AGF-leveranciers On the way to PlanetProof- of biologisch gecertificeerd voor producten van Nederlandse bodem. Hier zijn we trots op. Zo weet de klant zeker dat het Nederlandse groente en fruit bij Lidl van duurzamere afkomst is.”

Supermarkten die On the way to PlanetProof-gecertificeerd zijn, moeten voldoen aan de eisen binnen het zogeheten Chain of Custody schema. Dit is ontwikkeld door en wordt beheerd door Stichting Milieukeur (SMK). Er gaat een aanzienlijk traject aan vooraf, zodat de betrouwbaarheid van de keten wordt geborgd. Zo moet er een verantwoordelijke medewerker per filiaal worden aangewezen om aan te tonen dat ze aan alle eisen voldoen en twee keer per jaar wordt het hoofdkantoor gecontroleerd. Deze controle wordt door een onafhankelijke certificeringsinstelling uitgevoerd.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 7 december 2023 - 16:35